Barbecue metselen

Een schitterende grote Weber barbeque is een sieraad voor uw tuin. Maar het karakteristieke en nostalgische effect van een gemetselde barbeque is uiteraard van een heel andere orde. Het grote voordeel van een gemetselde barbeque is dat u het ontwerp helemaal naar eigen wensen kunt (laten) uitvoeren. Wilt u een barbecue laten metselen in de tuin?

Dan heeft u hiervoor een stevige ondergrond nodig die het metselwerk kan dragen, denk hierbij aan een gestort betonnen vloer van 15 cm dik. Ook niet geheel onbelangrijk is om vuur vaste stenen te gebruiken.  Mocht dit niet gebeuren dan is de kans op breken en scheuren van de stenen erg groot. Voor dat u begint te metselen zullen eerst de metselprofielen moeten worden gesteld dit geeft namelijk de maat aan van het metselwerk.

Verschillende mogelijkheden bij het metselen van een barbecue

Als u een kuip met vuurvaste metselspecie heeft gemaakt kan het echte metselwerk beginnen. Leg eerst een laag specie op de betonplaat en begin dan rij voor rij te metselen. Zorg ervoor dat u op buik hoogte een kleine opening houdt voor het rooster of de plaat .

Denkt u na het lezen van deze informatie …… ik heb hier geen tijd voor, geen zin in of ik ben hier niet handig genoeg voor ….. vult u dan ons offerte formulier in en u ontvangt binnen uiterlijk 2 werkdagen een kostenspecificatie.

Wellicht snel tot ziens als nieuwe klant.

Onze erkenning bij Bouwplaza: