Muur metselen

Het aanzicht van uw huis wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van het metsel- en het voegwerk. Omdat het metselen van een muur een klus is die voor de lange termijn dient is het belangrijk dat deze klus professioneel wordt aangepakt. Als u op zoek bent naar een betrouwbaar metselbedrijf die u hierbij kan helpen dan bent u bij ons op het juiste adres.

Om een muur te metselen is een stevige fundering nodig. Als de fundering gestort is kan men de metsel profielen gaan stellen (voorbereiden), deze profielen geven middels een touwtje de maat en de hoogte aan van het metselwerk. U kunt zich voorstellen dat als dit niet correct wordt uitgevoerd de muur uiteindelijk scheef en niet waterpas is.

Als de gemetselde muur eenmaal staat kan men gaan voegen , we hebben al eerder op onze site gesproken over de meest voorkomende voegen. De  lint voeg en een stoot voeg,  beiden worden volgeduwd met een vrij droge specie.  Dit is een vrij droge substantie omdat de specie natuurlijk niet uit de voegen mag lopen. Als de hele muur gevuld is kan men deze na borstelen met een droge stoffer. Vervolgens kunt u nadenken over het laten impregneren van uw nieuw gemetselde muur.

Hierdoor blijven uw stenen langer bestand tegen weersinvloeden en vochtschade binnen de woning wordt door het impregneren tot een minimum beperkt.

Een muur metselen is niet zo maar gedaan

Wij zorgen ervoor dat de muur in perfecte conditie wordt gebouwd zodat u niet binnen vijf jaar de muur moet repareren. Wilt u muren laten metselen neem dan contact met ons op via de website. Op onze site kunt u ook meer informatie verzamelen over verschillende metsel onderwerpen.

Wij kijken uit naar uw offerte aanvraag.

Onze erkenning bij Bouwplaza: