Pilaar metselen

Een pilaar metselen, wat nu? De beste volgorde om een pilaar te metselen is om eerst een gat te graven van ongeveer 50 cm diep. Het is belangrijk dat de fundering onder de vorstgrens ligt. Dit gat kunt u op 2 verschillende manieren funderen ,u kunt een dikke beton tegel gebruiken of u kunt beton gieten .Voor dat u dit doet zult u eerst het gat moeten bevochtigen in verband met het inklinken van de grond. Nu u een stevige fundering heeft kan het metselen beginnen.

Om een pilaar te metselen is  zoals gezegd een stevige fundering nodig. Als de fundering gestort is kan men de metsel profielen gaan stellen (voorbereiden), deze profielen geven middels een touwtje de maat en de hoogte aan van het metselwerk. U kunt zich voorstellen dat als dit niet correct wordt uitgevoerd het uiteindelijke resultaat scheef en niet waterpas is.

Als de gemetselde pilaar eenmaal staat kan men gaan voegen , we hebben al eerder op onze site gesproken over de meest voorkomende voegen. De  lint voeg en een stoot voeg, beiden worden volgeduwd met een vrij droge specie.  Dit is een vrij droge substantie omdat de specie natuurlijk niet uit de voegen mag lopen. Als de hele muur gevuld is kan men deze na borstelen met een droge stoffer.

Vervolgens kunt u nadenken over het laten impregneren van uw nieuw gemetselde pilaar. Hierdoor blijven uw stenen langer bestand tegen weersinvloeden

Een pilaar metselen is geen makkelijke klus

De pilaar wordt in halfsteensverband gemetseld. Dat betekent dat alle stenen precies passen en er niet gehakt hoeft te worden, althans als dit zo berekend is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen of vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek uw voordeel!

Onze erkenning bij Bouwplaza: