Tuinmuur metselen

Muren metselen en voegen en de prijzen metselwerk die zijn het belangrijkste! een stenen muur is één van de sterkste bouwmaterialen die er is. Een bakstenen muur metselen vereist ervaring en expertise.

Om een tuinmuur te metselen is een stevige fundering nodig. Als de fundering gestort is kan men de metsel profielen gaan stellen (voorbereiden), deze profielen geven middels een touwtje de maat en de hoogte aan van het metselwerk. U kunt zich voorstellen dat als dit niet correct wordt uitgevoerd de muur uiteindelijk scheef en niet waterpas is. Als de gemetselde muur éénmaal staat kan men gaan voegen, we hebben al eerder op onze site gesproken over de meest voorkomende voegen.

De  lint voeg en een stoot voeg,  beiden worden vol geduwd met een vrij droge specie.  Dit is een vrij droge substantie omdat de specie natuurlijk niet uit de voegen mag lopen. Als de hele muur gevuld is kan men deze na borstelen met een droge stoffer.

Voordat u een tuinmuur laat metselen moet u een drietal beslissingen nemen: 1. Wat voor een soort steen ga ik gebruiken?  2. Hoe dik wil ik de voeg hebben?  3.  Welk verband wil ik?  Door te surfen over onze site treft u uiteraard al veel informatie aan. Op onze projectpagina staan diverse foto’s van opdrachten die wij eerder hebben uitgevoerd. Zo komt u wellicht op een idee.

Maar wij kunnen ons voorstellen dat u het prettiger vindt om deze keuzes niet alleen te maken, dit omdat u waarschijnlijk niet veel kennis heeft van de voor en tegens van de betreffende de keuzes die u moet maken.

Laat een tuinmuur metselen door een metselaar van de Metsel-Concurrent

Voor meer informatie kunt u contact opnemen of vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek uw voordeel!

 

Onze erkenning bij Bouwplaza: