Voegwerken

Een onderdeel van het metselen en essentieel voor het behoud en het aanzicht van een huis zijn de voegwerken. De belangrijkste basis voor optimaal voegwerk is vakmanschap en kennis van het materiaal. De vakmensen van de Metsel-Concurrent beschikken over beiden. Metselen is zoals eerder gezegd een vak apart. Er zijn verschillende soorten mogelijk.

Wij kunnen u adviseren over het soort voeg dat het best bij uw stenen past. De benamingen zeggen u wellicht niets maar aarom kunt u op onze project pagina foto’s verschillende metselwerken zien die door ons zijn uitgevoerd. Van een plat vol voeg tot knip voegen.

De lint voeg wordt bijvoorbeeld vanaf een voeg bordje of spaan vol gezet met een voegspijker. De stootvoeg (de verticalen voeg) worden vaak uit de hand gedaan met een kleinere voegspijker.  Nadat alle voegen zijn aangebracht is het belangrijk deze met een droge stoffer na te wrijven zodat de overtollige specie verwijderd wordt.

Onze metselaars hebben veel ervaring met specie/voegen aanbrengen tussen de stenen van het metselwerk dus. Als u uw voegwerk door ons laat uitvoeren dan straalt uw gevel als nooit tevoren. Uiteraard kunt u van ons advies krijgen betreffende de stijl die het beste bij uw gevel past en hoe u voor het onderhoud kan zorgen. Na verloop van tijd is het vaak noodzakelijk om de voeg schoon te maken.  Wij kunnen dit werk  natuurlijk ook uit u handen nemen.

Als u benieuwd bent geworden naar onze prijzen of u wil sowieso dat er gekeken wordt hoe de staat van onderhoud van uw gevel is, vul dan online het offerte formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Goed voegen is heel belangrijk voor uw metselwerk

Je kunt mooi metselwerk afleveren maar als er niet goed gevoegd wordt kunnen er nog problemen ontstaan! Zoals vocht en daardoor schimmel binnen en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Wilt u meer informatie of bent u wellicht overtuigd van ons vakmanschap en bent u benieuwd naar onze tarieven? Vult u dan het offerteformulier in en u heeft snel zicht op de kosten.

Onze erkenning bij Bouwplaza: